Knapperige Dennenappels – Een Leuk & Crunchy Tussendoortje

Op zoek naar een creatief tussendoortje dat net zo leuk is om te maken als om op te eten? Deze knapperige dennenappels zijn rijk van smaak, licht gekruid en afgewerkt met Choco Shells die doen denken aan echte dennenappels. Perfect voor een gezellige middag, op een desserttafel of gewoon als zoet weekendproject. Je hebt geen oven nodig – alleen je hakmolen en een beetje creativiteit!

Ingrediënten 

  • 200 g speculaaskoekjes 
  • 100 g cacao 
  • 100 g gedroogde kokosnoot 
  • 200 ml melk 
  • 40 g boter 
  • 20 g suiker 
  • Choco Shells (chocolade ontbijtgranen) 
  • 1 snufje zout 
  • Kaneel 
  • Vanille 
  • -extract Schil van een sinaasappel 
  • Ook: Onze multi-chopper MZ 400 of MZ 500 

voorbereiding 

  • Doe de speculaaskoekjes in de multi-chopper en maal ze fijn. 
  • Open het deksel en voeg cacao, kokosvlokken, boter, melk en suiker toe en meng met de multi-chopper . 
  • Meng er vervolgens de kaneel, vanille-extract, zout en sinaasappelschil door. 
  • Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast. 
  • Vorm vervolgens met je handen kleine kegeltjes van het deeg. 
  • De Choco Shells worden in deze hoorntjes geplaatst. Rondom en vrij dicht op elkaar, zodat het aanzicht van een dennenappel ontstaat. 
  • Als u dat lekker vindt, kunt u de knapperige dennenappels bestrooien met een beetje poedersuiker. 
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.