Calzone uit de Omeletmaker

Onze omeletmaker Oskar is een echte alleskunner. Van omeletten tot wentelteefjes, van gebakken eieren tot kleine zoete taartjes – hij kan het allemaal. Maar wist je dat je er ook een heerlijke pizza calzone mee kunt maken? Wij probeerden het uit, en het resultaat was verrassend lekker. Hoog tijd om dit eenvoudige en smaakvolle recept met jullie te delen!

Calzone uit de Omeletmaker – OM 950 van Rommelsbacher
Aantal porties: 2

INGREDIËNTEN

  • 1 pak pizzadeeg uit de koeling (of zelfgemaakt pizzadeeg)
  • 2 plakken salami
  • 1 plak gekookte ham
  • ½ ui
  • Mozzarella
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • Zout
  • Peper
  • Oregano
  • Zonnebloemolie

Optioneel:

  • wat geraspte Parmezaanse kaas en knoflook

VOORBEREIDING

  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Rol na 10 minuten het pizzadeeg uit en rol het met een deegroller nog iets dunner uit.
  • Stans of snijd nu twee cirkels met een diameter van ongeveer 21 cm. (Bijvoorbeeld door een dessertbordje op het deeg te leggen en met een mes langs de rand te snijden.)
  • Verdeel de gesneden tomaten over de pizzapunten en bedek de helft ervan met plakjes mozzarella.
  • Snijd de salami, ham en ui in blokjes en strooi ze over de mozzarella.
  • Op smaak brengen met zout, peper en oregano.
  • Als je wilt, kun je er geraspte Parmezaanse kaas en knoflook aan toevoegen voor meer smaak.
  • Vouw de pizzapunt dubbel. Trek de onderrand over de bovenrand en druk stevig aan. Let op: de calzone moet goed afgesloten zijn!
  • Bestrijk de boven- en onderkant van de pizza met een beetje olie.
  • Verwarm de Omelette Chef Oskar OM 950 voor. Wanneer het klaar is voor gebruik, voeg je de pizzapunten toe, sluit je het deksel en laat je het ongeveer 15 minuten bakken.
  • Haal de pizza calzone uit de oven en laat hem ongeveer 5 minuten rusten.

Nu kunt u ervan genieten!

To the main pageNext article
Powerblog - sign up for newsletter

Would you like more of this kind of useful information? Sign up for our newsletter for the latest news, useful tips and advice, delicious recipes, and special offers. We email at most once a week.